Kroner

Ved en krone forstås en tandrestaurering Som sættes uden om

Den oprindelige nedbrudt/knækkede tand. En krone er altså et slags individuelt fingerbøl, som sættes uden om tanden efter at den er slebet til.

Der er mange situationer, hvor du og tanden er bedst tjent med en krone f.eks.:

  • Tanden er rodbehandlet - rodbehandlede tænder er skøre og knækker let
  • Mere end halvdelen af den oprindelige tandkrone mangler
  • Tanden er revnet, men ikke knækket som følge af overbelastning eller korrosion
  • Kosmisk - ved stærkt misfarvet tand

    Her på klinikken fremstiller vi i princippet 3 forskellige kronetyper:

  • Metalkroner til de bagerste kindtænder.
  • Porcelænskroner til fortænderne
  • Metalkeramikkroner til både kind - og fortænder.

Metalkronen er den mekanisk mest holdbare, og porcelænskronen er den kosmetisk mest vellignende.

Vi samarbejder med 2 forskellige dentallaboratorier. Lyngsø Dental til fremstilling af danske kroner, og Elysee Dental til fremstilling af de såkaldte Kinakroner.

Både vores danske - og udenlandske kroner er af meget høj kvalitet, men vi benytter næsten altid danske kroner til fortænderne, idet det kosmetiske resultat er meget flottere, ligesom ventetiden er betydelig kortere. Derfor tages der næsten altid individuel farveprøve på Lyngsøs Dentallaboratorium i forbindelse med kronefremstillingen. Vi har taget Kinakroner i vores sortiment for at kunne tilbyde kvalitetskroner til konkurrencedygtige priser. Du vælger selv, hvor din krone eller bro skal fremstilles. Det er vores erfaring at Kinakronens kvalitet og pasform er fuld på højde med en dansk fremstillet krone, men ventetiden ca. 3 uger og der er ikke mulighed for farvejustering.

Husk altid at få foretaget en kvalitetskontrol med røntgen af din krone efter den er cementeret for at se efter cementrester, som på sigt kan skade dit tandkød!

Læs mere om kroner her